Välkommen till bloggen!

Här hittar du artiklar som lyfter och inspirerar dig i din roll som förälder och ledare - såväl i hemmet som i arbetet. Varmt välkommen att läsa och dela!

 

“Så himla befriande!”

Uppdaterad: 14 jan 2020


Hanna hade egentligen inte lust att gå kursen i Aktivt Föräldraskap. Övertalad av kollegan följde hon ändå med och redan efter första kurstillfället hade hon helt ändrat uppfattning.

– Det var så himla befriande! Jag insåg för första gången att jag hade makten att förändra saker och ting utan att behöva försöka kontrollera mitt barn!


Hösten 2014 var en intensiv tid för familjen Bühlmann. Med en åttamånaders baby och en sexåring som nyss startat förskoleklass var det stora omställningar för alla. Inte blev det enklare av att familjen samtidigt stod mitt i ett husbygge och därför behövde tränga ihop sig på 30 kvadrat under en längre tid.

– Vi var alla stressade kring husbygget, fick för lite sömn med babyn som väckte oss om nätterna och min dotters start i förskoleklass blev en långt större omställning än vi hade räknat med.

Hannas vän och kollega tipsade henne om en föräldrakurs som hon själv tänkte gå. Kursen hette Aktivt Föräldraskap och drevs av gruppledaren och coachen Linda Michelin.