top of page
Gruppledarutbildning Aktivt Föräldraskap

Vill du hjälpa vuxna och barn att stärka relationen?

Active Parentings Gruppledarutbildning ger dig behörighet att leda egna kurser i Aktivt Föräldraskap®. Utbildningen blir starten på din egen inre resa, där du utgår från dig själv och tränar på alla de delar och verktyg som ingår i Aktivt Föräldraskap®.

 

Som färdig Gruppledare håller du sedan egna kurser i Aktivt Föräldraskap®. Du blir ett viktigt verktyg i dina kursdeltagares förändringsprocess och en trygg hand att hålla i medan de arbetar med att tillämpa sina kunskaper i praktiken.


 

Varför bli gruppledare?

Som gruppledare i Aktivt Föräldraskap® spelar du en viktig roll i en, ofta livsförändrande process. Du utvecklas som människa samtidigt som du får möjlighet att coacha och vägleda föräldrar och andra vuxna på deras spännande väg mot förändring. Att få hjälpa människor att utvecklas och stärka sina viktigaste relationer är ett genuint privilegium, och en av våra största drivkrafter inom Familjeakademin. Vi är övertygade om att du kommer att känna likadant.

 

Kärnan i alla Familjeakademins kurser och utbildningar utgörs av ömsesidig respekt, samarbete, tillit och självkänsla hos både vuxna och barn. Ett förhållningssätt som, i stöd av barnkonventionen, stimulerar barn att vilja samarbeta, snarare än att “lyda order”. Tror du också på dessa kärnvärden och vill hjälpa andra att implementera dem? Då är Gruppledarutbildningen något för dig!

​Kurser för gruppledare

pexels-cowomen-2041390_edited.jpg

Grundutbildning Gruppledare är en upplevelsebaserad processutbildning där du arbetar med utgångspunkt från dig själv.

 

Grundutbildningen är själva stommen där vi går igenom kärnkomponenterna för alla kurserna.

 

Efter genomgången utbildning har du behörighet att leda kursen Aktivt föräldraskap® – förskolebarn och skolbarn.

>> Gå till Grundutbildningen

iStock-641755390_edited_edited.jpg

Efter grundutbildning Gruppledare har du möjlighet att välja att komplettera med ytterligare valfri utbildning för att kunna leda fler grupper.

Du kan välja mellan följande tre kompletteringsutbildningar:

Aktivt Föräldraskap
® Småbarn
Aktivt Föräldraskap
® Tonår

Aktivt Ledarskap® i Skola och Förskola

>> Gå till komplettering

Sagt av tidigare kursdeltagare i Gruppledarutbildningen

Jag är del av en upptäcktsresa

"Det bästa med att vara Gruppledare är att få vara en del av föräldrars upptäcktsresa i föräldraskapets berg och dalbana. Att få dela lyckan som föräldrar upplever när de ser att de gör något som gör relationen med sitt barn ännu starkare"

Viktoria Fransson, Gruppledare.

Utbildningen har gett

mig såå mycket!

"Utbildningen visade sig vara så mycket mer och bättre än vad jag hade trott! Den har gett mig såå mycket! 
Jag upplever att jag kan göra stor skillnad för de föräldrar som jag möter både i de individuella samtalen och i de föräldragrupper som jag har!"

Helena Gunnarsson, Gruppledare.

Otroligt berikande

"Att leda och mötas i tankar, möjligheter och svårigheter kring att vilja sitt barn och sig själv det bästa tycker jag är otroligt berikande.

Både kursens innehåll och deltagarnas klokskaper är stärkande i en alltför ofta pressad vardag",

Linda Michelin, Gruppledare.

En livsutbildning

"Jag vill påstå att det är en livsutbildning, som verkligen innehåller självreflektion och förmågan att se saker och situationer ur olika synvinklar. Utbildningen har gett mig så mycket, både i min yrkesroll och i mitt privatliv. 

 

 Jag kan stolt säga att jag förstår både mig själv och andra på ett bättre sätt nu och det är jag evigt tacksam för."

Gabriella Dahlberg, Gruppledare

Utbildningen var en ögonöppnare

"Utbildningen har varit en ögonöppnare i hur mycket jag kan påverka runt omkring mig genom att på riktigt öppna ögonen för vem jag är, varför jag känner och reagerar som jag gör i olika situationer. 

 

Som förälder har jag fått större kunskap om hur jag påverkar mina barn genom att bara vara jag och reagera på olika händelser och stimuli, jag har även fått ökad kunskap om hur barns hjärnor fungerar och värdefull insikt i hur man kan hjälpa till att bygga självkänsla i varje barn."

Lisa Vestefjell, Gruppledare

Har sparat mig

ett års terapi!

"Det var en sådan stark resa från början till slut! Utbildningen var oerhört mycket djupare än jag kunnat föreställa mig och har verkligen hjälpt mig att förstå de relationer jag har i mitt liv - både till mig själv och till andra.

 

Kanske främst i mitt eget föräldraskap men också i relationerna från min ursprungsfamilj. Jag har nog seriöst sparat ett års terapi på att gå den här utbildningen!"

Emelie Dahlstedt, Gruppledare

För mer information eller för att boka denna utbildning,
kontakta oss via intresseanmälan nedan!

Tack! Meddelande skickat.

Fästpunkt 1
bottom of page