top of page
Gruppledare Aktivt föräldraskap

Nyfiken på Gruppledarutbildningen?

Då har du kommit rätt! 

Familjeakademins Gruppledarutbildning i Aktivt Föräldraskap® är för dig som:

Älskar att utvecklas
som individ.

Skulle vilja coacha och hjälpa andra människor att växa.

Vill hjälpa barn och vuxna att utveckla sunda relationer baserade på ömsesidig respekt, samarbete, tillit och genuin självkänsla.

Upplev känslan av att göra riktig skillnad!

Att få hjälpa människor att utvecklas och stärka sina viktigaste relationer är ett genuint privilegium, och en av våra största drivkrafter inom Familjeakademin. Vi är övertygade om att du kommer att känna likadant.

Som färdig Gruppledare får du behörighet att leda egna kurser i Aktivt Föräldraskap®. Du blir ett viktigt verktyg i dina kursdeltagares förändringsprocess och en trygg hand att hålla i medan de arbetar med att tillämpa sina kunskaper i praktiken. 


Utbildningen är upplevelsebaserad och utgår från dig själv. Samtidigt som du lär dig att leda föräldragrupper får du ett unikt tillfälle att själv reflektera över hur du förhåller dig till barn, ungdomar och andra vuxna. 

Vad är egentligen Aktivt Föräldraskap?


Aktivt Föräldraskap (tidigare Active Parenting) är ett förhållningssätt som ingår i alla Familjeakademins kurser och utbildningar. Sedan starten 1997 har vi hjälpt hundratusentals svenska familjer att minska konflikter och tjat, förbättra kommunikationen och öka glädjen och samarbetet i hemmet genom våra kurser och föreläsningar.

Kurserna
 i Aktivt Föräldraskap® är anpassade för föräldrar, vårdnadshavare och övriga vuxna som lever tillsammans med barn i åldrarna 1-18 år. Alltid med samma mål: att främja självkänsla och skapa bättre samarbete mellan föräldrar och barn– inte att korrigera beteende eller att skapa en känsla av att bara "lyda order".

Aktivt Föräldraskap
® utgår alltid från kursdeltagaren och hans/hennes unika utmaningar, där man i en trygg och uppmuntrande miljö får möjlighet att reflektera över sig själv och de värderingar som är viktiga i ens föräldraskap.

Ur innehållet Gruppledarutbildning

 • Kärnkomponenter och teoribakgrund

 • Ledarskap och ledarstilar

 • Vad är självkänsla?

 • Hur skapas självkänsla och hur kan vi påverka?

 • Självkänslans betydelse för människors lärande, utveckling och mognad.

 • Mod – vad är det och vilken betydelse har det för vår utveckling?

 • Hur kan vi vuxna förhålla oss för att bidra till barnets/ungdomens utveckling av mod och självkänsla?

 • Att förstå barns/ungdomars beteende och mitt eget utifrån grundläggande behov.

 • Kommunikationshinder.

 • Lyssnandets betydelse.

 • Aktiv kommunikation.

 • Vem äger problemet?

 • Problemlösning.

 • Att stärka enheten/gruppen eller systemet.

 • Rollen som gruppledare.

 

För vem

För dig som vill bli Gruppledare i Aktivt föräldraskap®förskolebarn och skolbarn samt för dig som sedan vill kunna fortsätta med någon av de tre kompletterande utbildningarna Aktivt Föräldraskap® Småbarn, Aktivt Föräldraskap® Tonår eller Aktivt Ledarskap® i Förskola och Skola (ALIS). Inga särskilda förkunskaper krävs.

Kursstart våren 2024


Malmö

13-14/2 2024 kl. 8.30-17.00 (Malmö)

20-21/3 2024 kl. 8.30-17.00 (Malmö)

3/5 2024 kl. 8.30-12.30 (digitalt)

7-8/5 2024 kl. 8.30-17.00 (Malmö)

 

Malmö:

4-5/4 (Malmö)
2-3/5 (Digitalt via Zoom)
31/5 (Halvdag Digitalt via Zoom)
11-12/6 (Malmö)


 

Kursstart hösten 2024

 

Stockholm:

2-3/9

16-17/10

21/11 halvdag digitalt

26-27/11 


Malmö:

21-22/10

4-5/12

9/1 2024 halvdag digitalt

13-14/1 2024

 

Pris

– Utbildningsdagar och handledning 14 950 kr exkl. moms*

– Utbildningspaket med Ledarhandledning, kursbok, arbetsbok samt filmer och ljudfiler 3 900 kr. Utbildningspaketet används när man efter avslutad utbildning skall hålla egna kurser.

 

Allt övrigt kursmaterial till utbildningsdagarna ingår. Alla priser är exklusive moms.

 

*Vid beställning av hel grupp (max. 12 deltagare) är gruppkostnaden 134 550 kr exkl. moms plus 3900 kr per deltagare för utbildningspaketet.

Sagt av tidigare kursdeltagare i Gruppledarutbildningen

Jag är del av

en upptäcktsresa

"Det bästa med att vara Gruppledare är att få vara en del av föräldrars upptäcktsresa i föräldraskapets berg och dalbana. Att få dela lyckan som föräldrar upplever när de ser att de gör något som gör relationen med sitt barn ännu starkare"

Viktoria Fransson, Gruppledare.

Utbildningen har gett

mig såå mycket!

"Utbildningen visade sig vara så mycket mer och bättre än vad jag hade trott! Den har gett mig såå mycket! 
Jag upplever att jag kan göra stor skillnad för de föräldrar som jag möter både i de individuella samtalen och i de föräldragrupper som jag har!"

Helena Gunnarsson, Gruppledare.

Otroligt berikande

"Att leda och mötas i tankar, möjligheter och svårigheter kring att vilja sitt barn och sig själv det bästa tycker jag är otroligt berikande.

Både kursens innehåll och deltagarnas klokskaper är stärkande i en alltför ofta pressad vardag",

Linda Michelin, Gruppledare.

En livsutbildning

"Jag vill påstå att det är en livsutbildning, som verkligen innehåller självreflektion och förmågan att se saker och situationer ur olika synvinklar. Utbildningen har gett mig så mycket, både i min yrkesroll och i mitt privatliv. 

 

 Jag kan stolt säga att jag förstår både mig själv och andra på ett bättre sätt nu och det är jag evigt tacksam för."

Gabriella Dahlberg, Gruppledare

Utbildningen var en ögonöppnare

"Utbildningen har varit en ögonöppnare i hur mycket jag kan påverka runt omkring mig genom att på riktigt öppna ögonen för vem jag är, varför jag känner och reagerar som jag gör i olika situationer. 

 

Som förälder har jag fått större kunskap om hur jag påverkar mina barn genom att bara vara jag och reagera på olika händelser och stimuli, jag har även fått ökad kunskap om hur barns hjärnor fungerar och värdefull insikt i hur man kan hjälpa till att bygga självkänsla i varje barn."

Lisa Vestefjell, Gruppledare

Har sparat mig

ett års terapi!

"Det var en sådan stark resa från början till slut! Utbildningen var oerhört mycket djupare än jag kunnat föreställa mig och har verkligen hjälpt mig att förstå de relationer jag har i mitt liv - både till mig själv och till andra.

 

Kanske främst i mitt eget föräldraskap men också i relationerna från min ursprungsfamilj. Jag har nog seriöst sparat ett års terapi på att gå den här utbildningen!"

Emelie Dahlstedt, Gruppledare

Anmälan GL-utbildning

Utbildningen blev en oväntad resa

När Emelie valde att utbilda sig till Gruppledare i Aktivt Föräldraskap® var hon inte beredd på den känslomässigt starka resa det skulle visa sig att bli.
 

“Att gå den här utbildningen har nog sparat mig ett års terapi!”

 

Läs om Emelies omvälvande resa här!

bottom of page