top of page

Välkommen till bloggen!

Här hittar du artiklar som lyfter och inspirerar dig i din roll som förälder och ledare - såväl i hemmet som i arbetet. Varmt välkommen att läsa och dela!

 

“Utmaningen har utvecklat mig enormt!”

Uppdaterat: 25 apr. 2019Gruppledare Aktivt Föräldraskap

Annakarin Nystrand-Sacaneno utbildade sig till Gruppledare i Aktivt Föräldraskap i Malmö 2017. Här berättar hon varför hon önskar att alla skulle få gå utbildningen.

Det var i april 2017 som Annakarin först kom i kontakt med Aktivt Föräldraskap. Hon påbörjade då sin anställning som pedagog och samordnare på Bjuvs Familjecentral.

– Det finns ett stort behov av föräldrastöd i kommunen, så Bjuvs kommun erbjuder sedan en tid tillbaka kursen Aktivt Föräldraskap kostnadsfritt till alla föräldrar. Det känns verkligen kul och viktigt att kunna erbjuda hjälp och stöd i min roll på Familjecentralen.

“Många goa skratt”

Annakarin gick Gruppledare Grundkurs under ledning av Agnetha Stagling Birgersson, grundare av Familjeakademin och Aktivt Föräldraskap. Kursen och tillfällena tillsammans med Agnetha och kurskamraterna beskriver Annakarin som fantastisk.

– Det var många goa skratt, massor med inspiration och mängder av kunskaper. Jag har fått så många tankar och fina aha-upplevelser. Efter utbildningen kände jag mig trygg i att se samband och kunde sätta ord på sådant jag kanske redan visste, men nu även fått verktyg till.

Kurser på arabiska och tigrinja

Det har nu gått över ett år sedan utbildningen avslutades och Annakarin leder regelbundet föräldrakurser i Aktivt Föräldraskap. Kommunen erbjuder kurser för såväl föräldrar med småbarn, skolbarn och tonåringar. Idag arrangeras även Aktivt Föräldraskap på arabiska och tigrinja i Bjuvs kommun. – Vi är många kursledare och ”varierar” våra team genom att hålla utbildningen med olika personer. Det är utvecklande och skapar en härlig dynamik.

Annakarin önskar att alla skulle få möjlighet att delta i en Gruppledarutbildning.

– Det är så häftigt att kunna använda sig av denna kunskap i vardagen, när man möter dessa föräldrar i öppna förskolan till exempel. Att få se hur de vuxit som föräldrar genom sin resa under kursen. Utmaningen har utvecklat mig enormt och det är en fröjd att följa dessa gruppers utveckling och läsa deras utvärderingar vid kursernas slut! Det känns så fantastiskt kul att få delge mina kunskaper och stötta föräldrar med det viktigaste vi har, nämligen våra barn.

Namn: Annakarin Nystrand-Sacaneno, 45 år

Bor: Helsingborg

Familj: Två söner på 16 och 20 år samt särbon Jens.

Gör: Pedagog och samordnare på Bjuvs Familjecentral och Gruppledare i Aktivt Föräldraskap


bottom of page